image
 |  0 23 Січня 2018 | 09:49

43 протоколи та 11 вилучених рушниць: результати «полювання» на волинських браконьєрів із початку року

Триває сезон полювання на хутрового звіра (крім зайця русака).
Про це 23 січня 2018 року повідомили у Прес-службі Волинського ОУЛМГ.
У зв’язку з цим працівники державної лісової охорони ведуть посилене патрулювання. До таких патрулів на Волині постійно залучаються журналісти.
Зокрема з початку року лісовою охороною державних лісогосподарських підприємств та фахівцями Волинського ОУЛМГ складено 43 протоколи про порушення Правил полювання, при цьому вилучили 11 одиниць вогнепальної зброї.
Лише протягом цих вихідних протоколів про подібні порушення склали 26, вилучили 7 одиниць вогнепальної зброї.
Такими суттєвими показниками патрулювання лісової охорони є у тому числі завдяки активній роботі груп оперативного реагування, які з ініціативи начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка створені в квітні 2016 року. Тільки протягом минулих вихідних із загальної кількості виявлених порушень за статтею 85 (незаконне полювання) 12 були зафіксовані у протоколах саме працівниками рейдових груп, у тому числі затримано 6 одиниць зброї.
Найбільш оперативно спрацювали рейдові групи ДП «Любешівське ЛМГ» (5 протоколів, вилучили 6 рушниць), ДП «Шацьке УДЛГ» (2 протоколи), ДП «Камінь-Каширське ЛГ» (1), ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» (1), ДП «Ковельське ЛГ» (1), ДП «Горохівське ЛМГ» (2 протоколи).
21 січня на Волині було закриття сезону полювання на зайця русака. Це був останній масовий вихід мисливців в угіддя. Сприяли цьому і погодні умови – достатня кількість снігового покриву, невеликі морози. Люди свідомо йшли на правопорушення. Це також є причиною таких суттєвих показників складених адмінпротоколів, – зазначає завідувач сектору – головний мисливствознавець сектору мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук.

Рейди і надалі триватимуть. Лісова охорона Волинського ОУЛМГ звертається до сумління усіх полювальників: краще зберегти високу честь мисливця, аніж ходити із заплямованою репутацією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити