image
 |  2 2 Листопада 2018 | 19:00

5 днів триватиме «зоряний дощ» - не забудьте загадати бажання

Від сьогодні й упродовж половини наступного тижня Земля проходить крiзь максимум метеорного потоку Південні Тауриди (похiдне вiд латинської назви сузiр'я Тельця (Taurus). Із боку цього сузір'я з'являються боліди.
"Це щорічний зоряний дощ, – пояснює Експрес-онлайн Володимир Кажанов, науковий співробітник Харківського планетарію. – Тауриди є уламками комети Енке.
Частки її шлейфа з часом змінилися так, що перетинаються з орбітою Землі. Восени ми бачимо дві гілки Тауридів, Північну та Південну. Цими днями спостерігаємо максимум потоку південного. Можна помітити до 7-15 повільних, яскравих метеорів на годину. Вони рухаються небосхилом, як правило, зі заходу на схід під гострим кутом.
Найбільший шанс спіймати зоряну дощинку – за межами міста, де вогні не підсвічують небо. Там побачити зірку, що падає, можна буде навіть неозброєним оком. Найкраще спостерігати за зорепадом після півночі. Лише похмура погода може дещо затьмарити цей зоряний феєрверк".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою має бути зовнішня реклама у Луцьку? (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити