image
 |  11 23 Січня 2019 | 13:51

5 років тому володимир-волинці закидали портрет Януковича яйцями і спалили прапор Партії регіонів

5 років тому, під час Революції гідності, володимир-волинці закидали портрет Януковича яйцями і спалили прапор Партії регіонів.  

Про це інформує «ВолиньUA».

Портрет тодішнього президента Януковича вивісив на фасаді свого офісу в центрі міста олігарх Сергій Ковальчук.

20 червня 2013 року Ковальчук несподівано вирішив нагадати громаді про свою відданість президенту Віктору Януковичу, вивісивши банер «В.Ф. Янукович – 12 ти тисячний колектив за Вас!». Проте 1 грудня, в розпал Євромайдану та масових акцій протесту, охорона його офісу зняла банер. Та вже 20 грудня знову повісили його. Щоправда, цього разу зміст банера дещо змінився. Так, замість 12 тисячного колективу, який підтримує президента, з'явився 13 тисячний. Також у центрі плакату з’явився портрет Президента України Віктора Януковича.

23 січня 2014 року, коли на Майдані в Києві вбито перших Героїв Небесної Сотні, громада міста не витримала такого свавілля та прийшла до шанувальника Януковича з вимогою зняти банер. До людей він не вийшов і самостійно банер знімати не захотів.

Люди закидали портрет Януковича яйцями, почали самостійно знімати банер. З площі міста пригнали автовишку, яка в той день розбирала новорічну ялинку, і з її допомогою банер зняли.

Згодом протестувальники пішли до Володимир-Волинської РДА. На їхню вимоги до людей вийшли голова РДА Валентин Скуба та голова райради Степан Слащук. Обидва тоді ще перебували у складі Партії регіонів. Вимогу людей вийти з партії вони проігнорували.

Тоді, взявши Скубу, люди пішли до офісу Партії регіонів на вулиці Устилузькій. Він був зачинений, але знайшлися сміливці, котрі видерлися на другий поверх та скинули великий банер із символікою цієї партії та разом з прапором регіоналів, спалили.

В той день активна громада зняла та спалила і прапор Комуністичної партії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити