image
 |  4 14 Січня 2020 | 11:16

5 тисяч євро в місяць: Розумков приховує реальні зарплати нардепів

Нардепи зараз отримують на руки 65 тис. грн. Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель. Однак, якщо депутатам з 1 січня піднімуть до 100 тисяч зарплату, то ще буде надбавка 35 тисяч, тобто "слуги народу" отримають по 5 тисяч євро на руки.

"Інформація про те, що наразі депутат ВР отримує 30–40 тисяч гривень зарплати на місяць, не є правдивою. Реально народний депутат отримує на руки досить немаленьку зарплату. Але вона формується з двох частин. Перша — це заробітна плата, близько 40 тисяч, і близько 35 тисяч — це так звані депутатські виплати, тобто кошти на роботу з виборцями. І кожний депутат використовує ці кошти на свій розсуд", — пояснив голова КВУ. Тобто виходить від 65 тисяч, повідомляє Громадське радіо.

Перед тим, 13 січня, ексвіце-прем'єр Павло Розенко повідомив, що, зарплати нардепів підняли у 2,5 раза до понад 100 тисяч гривень.

Читайте також: Дружина депутата-«педофіла» зі «Слуги народу» стала помічницею волинського нардепа

Кошель вважає, депутати мають звітувати перед бухгалтерією, на що вони їх витратили.

"Якщо інформація підтвердиться, то до 100 тисяч ми додаємо ще 35 тисяч. Тобто народний депутат отримуватиме в еквіваленті близько 5 тисяч євро. В умовах небагатої країни, думаю, то надвеликі суми", — підсумував він.

Також, сьогодні, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зарплата народних депутатів зросте у зв’язку з індексацією через збільшення прожиткового мінімуму.

"Усі бачили інформацію про збільшення заробітних плат народних депутатів. Є індексація заробітних плат народних депутатів, але вона зовсім не відповідає тим цифрам, про які пишуть у ЗМІ – про 100 тисяч, 150 тисяч.Зміна зарплати (буде, – ред.) на близько 3 тисяч для народних депутатів".

Читайте також: Волинські нардепи отримуватимуть понад 100 тисяч зарплати

За словами Арахамії, на яку саме суму проіндексують зарплати нардепів, йому невідомо, але він прогнозує, що це буде "менше, ніж 3-4% від загальної суми зарплати".

Сам Арахамія відзначив, що не знає, яка у нього зарплата, бо відмовився від неї 

Зміна зарплати (буде, – ред.) на близько 3 тисяч для народних депутатів".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити