image
 |  0 22 Грудня 2017 | 14:00

500 поліцейських «накрили» злочинну організацію в 7 містах, що видавали себе за іноземних лікарів (ФОТО)

Генеральна прокуратура України і підрозділи Національної поліції України провели в семи містах широкомасштабну операцію з участю майже 500 правоохоронців і ліквідували злочинну організацію.
Про це 22 грудня 2017 року повідомляє сайт «Журналіст».
Про це на своїй сторінці в Facebook заявив генеральний прокурор Юрій Луценко. Як зазначив Луценко, ця злочинна організація обдурила понад тисячу громадян.
Під час операції ліквідовано злочинну організацію, яка протягом 5 років вводила в оману і обманювала щонайменше 1200 довірливих громадян переважно з числа одиноких громадян похилого віку, оскільки вони є найбільш соціально незахищеними і довірливими людьми, страждаючі на різні захворювання, - заявив генпрокурор.

За словами Луценка, на даний момент затриманий лідер організації і вище керівництво.
Затримано лідера злочинної організації і його вище керівництво (всього 10 осіб), а також вилучено майна та грошових коштів на загальну суму понад 5 млн грн. Санкція інкримінованих підозрюваним статей передбачає позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна, - повідомив він.

Генпрокурор уточнив, що учасники організації видавали себе за іноземних лікарів і пропонували нові технології і неіснуючі ліки для лікування різних захворювань.
Злочинці, видаючи себе за іноземних лікарів, розмовляючи з удаваним іноземним акцентом, пропонували за допомогою вигаданих новітніх технологій, зокрема супутникової телефонної діагностики організму, і неіснуючих ліків нібито іноземного виробництва, здійснити успішне лікування різних захворювань, в тому числі тяжких і невиліковних (Альцгеймера і Паркінсона), - написав Луценко.

У той же час, за даними генпрокурора, постраждалі купували дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких було попередньо видалене відповідне маркування, або дешеві біологічно активні добавки, які не є лікарськими засобами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити