image
 |  5 4 Липня 2022 | 20:46

70% росіян схвалюють війну та ще й радіють через це

Понад 70% росіян підтримують війну з Україною та відчувають від цього такі позитивні емоції, як гордість, радість, повага, довіра та надія. Про це свідчать дані двох опитувань, проведених групою незалежних російських соціологів, - пише Діло. 

Росіяни старші за 35 років частіше висловлювали почуття гордості, поваги та надії у зв’язку з війною. Молоде покоління до 18 років проявило образу та розчарування від того, що відбувається.

Переймалися війною двоє з п’яти росіян, особливо це характерно для молодих людей.

Росіяни в середніх вікових групах (від 25 до 44 років) частіше повідомляли про почуття тривоги та страху щодо війни. Понад половина опитаних віком від 55 років підтримує війну з Україною.

Крім того, у рф зросла кількість людей, що підтримують незалежність “ДНР” та “ЛНР”. Тоді ж зростає песимізм щодо особистого матеріального становища через запроваджених санкцій.

Опитування також показали, що три чверті населення росії дізнається про новини про війну з телевізора. З них 87 відсотків (і 64 відсотки всіх жителів росії) — з державних телеканалів.

На думку соціологів, молоді росіяни віком до 35 років з більшою ймовірністю будуть з деякою або повною недовірою ставитися до новин про Україну, якщо порівняти зі старшим поколінням. Водночас автори дослідження зазначають, що молоді росіяни у віковій групі від 18 до 24 років частіше висловлювали байдужість до того, що відбувається в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов: білоруська армія поки не загрожує Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити