image
 |  0 5 Червня 2021 | 14:51

700 тисяч доларів хабаря від начальника митниці: один із пакетів був для Любомльського СБУ?

Вчора Державне бюро розслідувань затримало начальника митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного, котрий віз до столиці 700 тисяч доларів. Вилучені в нього гроші були травневим місячним «кешем» для групи державних установ, причетних до низки корупційних схем, включаючи схему ввезення автомобілів. Ймовірно, один із пакетів був призначений для СБУ Любомля.

Про це у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела.

«Ми не бачили всіх підписаних пакетів, сподіваюся, вони будуть викладені в найближчому майбутньому, але підписи на деяких зрозумілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали волинського митника, який віз 700 тисяч доларів хабаря у Київ

«СБ Люб» – схоже на СБУ Любомль – районний відділ, який зайнятий боротьбою з контрабандою в «Ягодині». «Прокуратура» – не уточнено куди. «Зам» – не зрозуміло, де і чий. Напевно - якийсь начальник митниці. Також є інформація, що є пакети з підписами поліції, а також структур, відповідальних за реєстрацію транспортних засобів. Загальна сума пакетів, підписаних для контролюючих органів, становить близько 100 000 доларів», – написав Бутусов.

Основна ж сума, за даними джерел близьких до слідства, призначалася для передачі в управління Департаменту ризик-профілювання митної служби. Кому саме? Виконувачем обов'язків директора департаменту є Олександр Щуцький, але передача не зафіксована, тому неправильно було б сказати, що він повинен був отримати на це руки, поки немає підстав прив'язувати передачу конкретним людям. Очевидно, $600 000 не могли піти в кишеню відомства поодинці, а передали іншим людям, тим, хто призначив, тим, хто покриває.

«700 000 доларів готівки – це без врахування того, що місцеві митники та інші інспектори кладуть у кишені, аж до моменту зняття цієї передачі. Це тільки один місяць (в якому було 10 вихідних). Один пост. Одна митниця. І всю схему розщеплення коштів ми не знаємо, не виключено, що це навіть не один канал збору коштів на «Ягодину», – зазначив Бутусов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити