image
 |  5 25 Червня 2021 | 11:30

70°С за годину: волинян закликали не залишати в автомобілі дітей і тварин під час спеки

Не залишайте в автомобілі дітей і тварин під час спеки — не наражайте їх на смертельну небезпеку навіть, якщо ви відлучаєтеся на трішки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради

Інколи дорослим необхідно терміново закінчити важливі справи, з кимось зустрітися чи просто забігти в магазин. У такий момент вони переконані, що відлучаються ненадовго і немає ніякої загрози в тому, щоб залишити дитину чи домашнього улюбленця зачиненого в авто. Звісно, так буде простіше, ніж брати малечу чи тваринку з собою, але чи буде це безпечно?

Внаслідок перегрівання можна отримати тепловий удар. На жаль, такі випадки є непоодинокими.

Також варто пам’ятати про фактор руху сонця. Якщо ви залишили автомобіль в тіні, коли йшли, то повернувшись, можете знайти його вже повністю на сонці, що призведе до різкого нагрівання салону. В спекотних умовах кожні 10 хвилин температура у зачиненому автомобілі збільшується на 3-5 °С. За одну годину автомобіль може нагрітися на сонці до 70 градусів за Цельсієм, а в тіні майже до 40 градусів, що може призвести до трагічних наслідків.

Не наражайте на смертельну небезпеку своїх дітей та домашніх улюбленців. Завжди беріть їх з собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інсульти і втрата свідомості: через спеку на Волині збільшилась кількість викликів «швидкої»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити