image
 |  2 20 Серпня 2023 | 15:23

75-річна волинянка в'яже теплі шкарпетки для захисників

Цими літніми днями жителька села Бужани Мар’янівської територіальної громади Луцького району Катерина Михайлівна Динька дякує Богові за своє 75-річчя. Водночас горює серцем: якби не війна, зовсім іншим був би настрій із нагоди цієї знакової дати.

Про це пише газета Волинь.

…Яка ж вона гарна і наяву, й на світлині, ця істинна українка Катерина! Дарма, що на жіночих косах, наче роса на золотих покосах, ще з молодості сріблиться сивина. Було чому рано виплакати очі: ще дитиною провела з чоловіком Миколою у засвіти сина. Зате тішать неньку доньки Валентина і Любов. Тепер почувається найбагатшою в світі бабусею й прабабусею. Мудрістю й добротою голубить трьох онуків, а життєві дороговкази старійшини родини вважають своїми оберегами вже й четверо правнуків Катерини Михайлівни.

У селі немає такої роботи, яка була б не під силу її золотим рукам. Таких жінок не звуть – величають Господинями. З молодості, доки чоловік працював у полі, дружина, не покладаючи рук, доглядала колгоспні буряки й грядки. А потому обоє спішили додому поратися у своїй стайні, на городі, в хаті…

У їхній оселі завжди було гарно й затишно, усе вбране вишиванками: високі постелі, широкі столи, всі тодішні меблі… А на чільних місцях у кожній кімнаті про талант народної умілиці красномовно свідчили рушники.

У кожного свій фронт: 75-річна бабуся з Волині плете для захисників теплі шкарпетки

Попри поважний вік, Катерина Михайлівна не втомлюється прокидатися на світанні і йти на відпочинок пізньої вечірньої пори, давши лад усім домашнім справам. Коли в Україні почалася повномасштабна війна, зброєю для себе ця українка обрала в’язальні спиці й сплела для захисників 100 пар добротних теплих шкарпеток. Їх передає на фронт через односельчанку Наталію Костік, яка воює з ворогом на Запорізькому напрямку.

Силою своїх материнських молитов жінка ладна прихилити небо всім захисникам України, аби лише дочекалися їх додому батьки, дружини, діти… Дай Боже Вам, шановна ювілярко, зустріти Перемогу й у многолітті бути щасливою в родині й мирній Україні! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українськи митники намагалися взяти хабар у британця за допомогу ЗСУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити