image
 |  2 22 Лютого 2022 | 23:01

8,5 гектарів лісу під Луцьком віддали у користування на 49 років будівельній фірмі

8,5 гектарів лісу під Луцьком віддали у користування на 49 років будівельній фірмі «Еко Простір».

Про це у журналістському розслідуванні пише "Сила правди".

Найбільшу за площею лісову ділянку у 2021 році – 8,5 гектарів поблизу сіл Гаразджа і Лище – отримала в платне користування на 49 років фірма «Еко Простір». Вона створена того ж таки 2021 року і основним видом її діяльності є будівництво. Згідно з даними аналітичної системи «YouControl», керує підприємством Володимир Басюк.

«Взяв ту ділянку просто, щоб зберегти природу, щоб там ніяких рубок не було. П’ять років тому я там поблизу викупив дитячий табір. Мені вигідно, щоб там просто була природа», – каже директор ТОВ «Еко Простір».

Наразі лісова ділянка перебуває у постійному користуванні ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Луцького району. Вилучати її не можна і за користування потрібно платити. Скільки саме, з’ясувати не вдалося, бо у «Волинському лісовому селекційно-насіннєвому центрі» проігнорували запит. А підприємець каже, що не пам’ятає цифр, але сума для нього невелика. Володимир Басюк також запевняє, що забудовувати ділянку не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку посеред вулиці затримали чоловіка, який виманив значну суму коштів у пенсіонерів (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити