image
 |  0 21 Серпня 2018 | 05:14

Олег Сєнцов голодує вже 100 днів


Сьогодні виповнюється 100 днів з початку безстрокового голодування українського політв'язня, режисера Олега Сенцова, оголошеного 14 травня 2018 року з вимогою звільнити всіх громадян України, засуджених у РФ до тюремних термінів за сфабрикованими справами.



Про це повідомляє "UA.TV"



За минулі сто днів 42-річний Сенцов втратив у вазі близько 30 кілограмів. На тлі голодування у нього загострилося хронічне захворювання серця і з'явилися проблеми з печінкою, нирками, почалася анемія, оніміння кінцівок, пульс знизився до 40 ударів на хвилину.



Попри стан здоров'я Олега Сенцова, зусилля, що вживаються Україною (зокрема конкретні списки засуджених в Україні російських громадян, пропонованих на обмін), переговори з президентом РФ Володимиром Путіним президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера ФРН Ангели Меркель, питання звільнення Сенцова та інших українських політв'язнів досі не має ясних перспектив.
Міжнародний ПЕН-центр 14 серпня почав марафон написання листів у підтримку Сенцова. Очікується, що Центри ПЕН зі всієї земної кулі 21 серпня о 11:00 на 100-й день голодування Сенцова, роздрукують і принесуть ці листи в консульства та посольства РФ у своїх країнах.
Під посольством Росії у Києві 21 серпня запланована акція «Солідарність з Олегом Сенцовим».
Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля.
8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний. 14 серпня Олег Сенцов розповів російської правозахисниці Зої Свєтовій, що його стан «передкритичний».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зловмисники постачали наркотики у в’язницю


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити