image
 |  7 26 Квітня 2021 | 21:41

9-річний волинянин став чемпіоном Європи з козацького двобою серед дітей

Волинський школяр, 9-річний спортсмен Ілля Анікін здобув дві нагороди на Чемпіонаті Європи з козацького двобою серед дітей. Спортивний захід відбувся за правилами змагань Всесвітньої федерації козацького двобою (WCFF) 24 квітня у Харкові.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Як повідомили у пресслужбі Боратинської ТГ, школяр виступав у складі збірної Волинської області. Ілля Анікін здобув перше місце у розділі «Борня 2», а також «срібло» у розділі «Борня 3» у ваговій категорії 30 кілограмів.

Зі слів спортсмена, суперники були гідні та дуже сильні, тому морально було непросто.

«Вийшло так, що під час змагань я ще й травмував ногу і вже навіть хотів зніматися, але тато переконав іти до кінця. Фінальний поєдинок за звання чемпіона я проводив із травмою, але мені все ж вдалося здобути перемогу», – зазначив хлопець..

Ілля Анікін займається бойовими мистецтвами два роки. У своїх перших змаганнях після місяця тренувань хлопець здобув першість.

Після відпочинку та серії літніх навчально-тренувальних зборів волиняни у складі збірної області представлятиме Україну на кубку Європи з козацького двобою, що відбуватиметься восени у Варшаві (Польща).

Усього на змагання з'їхалося понад 600 учасників з різних міст України, а також представники Азербайджану, Вірменії, Грузії, Білорусі, Таджикистану та Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку до Дня прикордонника відбувся відкритий чемпіонат із карате (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити