image
 |  2 20 Лютого 2021 | 20:51

У Луцьку фотографують тих, хто продовжує розплачуватися в маршрутках і тролейбусах готівкою

Кожна луцька маршрутка чи тролейбус обладнані відеоспостереженням. Відтак, можна відслідкувати всіх, хто продовжує розплачуватися за проїзд готівкою.

Департамент економічної політики Луцької міської ради закликає лучан не дотувати тіньову економіку та розраховуватися в міському громадському транспорті одним із затверджених електронних способів оплати за проїзд, - йдеться на сторінці Департаменту економічної політики Луцької міської ради в мережі Фейсбук.

Обіг готівкових коштів в громадському транспорті створює загрозу підвищення тарифів на проїзд, оскільки приховує реальну кількість пасажирів та зменшує офіційні доходи перевізників.

Легальні способи оплати:

- Картка CityCard;

- Мобільний додаток;

- Банківська картка;

- Разовий квиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили середню зарплату сімейних лікарів та медсестер первинки у Луцьку

Нагадуємо: якщо Ви сплачуєте готівкою в маршрутці – це означає, що Ви проїхали «зайцем». Згідно ст. 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення, безквитковий проїзд тягне за собою сплату штрафу у 20-кратному розмірі від вартості проїзду.

Також доводимо до Вашого відома, що кожна луцька маршрутка чи тролейбус обладнана відеоспостереженням.

На фото нижче – деякі факти порушень зі сторони пасажирів. А саме, кадри з відео, на яких зафіксовано розрахунки готівкою в міських маршрутках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці, де гралися двоє хлопчиків: у Луцьку на дах автівки таксі впала лавина снігу та льоду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити