image
 |  0 10 Червня 2022 | 14:04

Адміністрація президента рф отримує масові скарги щодо "спецоперації"

За чотири місяці поточного року адміністрація президента Росії Володимира Путіна отримала 1,2 млн скарг на міністерство оборони країни.

Майже у 42 тис. із них росіяни скаржилися на проблеми з пошуком зниклих родичів в Україні, пишуть "Важные истории".

"2022 року кожна четверта скарга в АП була пов'язана з війною: на міноборони скаржилися більше, ніж за останні шість років", - ідеться в матеріалі.

Понад 83 тис. разів росіяни скаржилися на роботу військкоматів. Зокрема на те, що у них "відбувається те саме, що й за радянських часів: усіх хворих визнають здоровими та придатними, дають повістки та намагаються відправити у військові частини".

Найбільше скарг на міноборони надійшло у квітні 2022 року - майже 624 тис. Це більше, ніж за три попередні місяці загалом.

Квітень став переломним моментом для тих, хто вірив офіційним новинам та чиї близькі поїхали воювати в Україну. Все тому, що "розкрилася правда", переконаний політолог Іван Преображенський.

Сталося це через те, що перший етап війни Росія програла - не взяла великі міста центральної та північно-східної України. Окупанти були змушені відійти для перегрупування і тоді в них з'явився зв'язок з рідними.

Преображенський вважає, що Путіну бояться повідомляти про велику кількість цих звернень.

"Це людина, яка особисто відповідальна за війну, саме вона її й розв'язала. Скаржитися йому на нього ж - справа безглузда", - сказав політолог.

Видання зазначило, що з кінця березня новини про масову загибель російських солдатів в Україні почали просочуватися навіть через держпропаганду. Тільки за квітень Путіну надійшло 41 666 скарг на відсутність допомоги в пошуку військовополонених та зниклих безвісти.

Спочатку родичі військових зверталися до частин та до командування, але всі ці запити не працювали. Як приклад, видання наводить історію із затонулим крейсером "Москва". Його командування повністю приховувало дані про постраждалих і загиблих. Коли міноборони припинило відповідати на запити рідних військовослужбовців, росіяни почали шукати допомоги в президента.

Скарги Путіну стали єдиним способом дізнатися щось про зниклих військових та висловити невдоволення війною. Але навряд чи вони принесуть результат, зауважили журналісти. Вони проаналізували загальну кількість звернень до Путіна, що стосуються міноборони РФ. З 2016 року відомство відповідало задовільно в середньому лише на 3% з них.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити