image
 |  22 2 Лютого 2022 | 23:31

Адміністрація «Старий Луцьк» не в змозі очистити стіни замку від написів вандалів

В адміністрації «Старий Луцьк» очікують на волонтерів, які очистять стіни Луцького замку

Про це «ВолиньUA» інформують мешканці Старого міста.

Ще з вересня місяця минулого року, «красуються» на мурах Луцького замку надписи. Їх можна зустріти поряд із в’їзною вежею. Такі випадки розпису можна побачити по всій території довкола Луцького замку.

У державному історико-культурному заповіднику «Старе місто» про проблему знають і вважають, що кошти на очистку стін мають передбачити у Луцькраді.

«Минулого року до нас звернулася організація, яка безкоштовно зголосилася почистити стіни замку. Вони приїхали і все зробили. Не почистили хіба у місцях з важким доступом. Я не знаю, чи місто має кошти, аби це почистити, тому ми знову звернулися у ту організацію», – коментував у вересня виаднню "Конкурент" директор заповідника Павло Рудецький.

З того часу нічого не змінилось. Надпис лишились. 

Фото датовані вереснем 2021 року.

До слова, заповідник «Старе місто» є на фінансовому утриманні Волинської обласної адміністрації. Також адміністрація самостійно веде господарську діяльність і відповідає за стан Луцького замку, який є пам’яткою національного значення.

Цікаво, що у літній період часу Луцький замок стає місцем проведення масових заходів: концертів українських співаків, фестивалів їжі. Тільки прикро, що на саме утримання пам’ятки національного значення мінімального фінансування в адміністрації заповідника не передбачають.

Світлини 2022 року. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити