image
 |  0 21 Грудня 2017 | 14:22

Аграрії-спрощенці Волині спрямували до бюджету 46 мільйонів гривень єдиного податку

Представники аграрного бізнесу Волині, котрі обрали спрощену систему оподаткування, протягом січня-листопада 2017 року сплатили до місцевих бюджетів майже 46 мільйонів гривень єдиного податку.
Про це 21 грудня 2017 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Таким чином, нинішнього року внесок цієї категорії платників до бюджету – а це 536 сільськогосподарських товаровиробників, перевищив минулорічні показники на 19 відсотків.
Щоб підтвердити реєстрацію платника єдиного податку четвертої групи варто до кінця року провести звірки з податковими органами області щодо наявності чи відсутності в інтегрованих картках податкової заборгованості з будь-якого платежу до бюджету. Окрім того, в 2018 році незмінною залишається норма чинного законодавства щодо об’єкту оподаткування єдиним податком для платників четвертої групи, а саме площа сільськогосподарських угідь, право власності або користування якими зареєстровано відповідно до законодавства, - на цих важливих моментах в ході зустрічі з представниками аграрного бізнесу наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів висловила особисту подяку представникам аграрного сектору за своєчасну сплату податкових платежів та досить високу легальну оплату праці найманих працівників.
Водночас Світлана Савчук поінформувала сільськогосподарських товаровиробників про те, що підставою для нарахування єдиного податку платникам четвертої групи є дані Державного земельного кадастру та/або дані з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.  Тому площі земельних ділянок, щодо яких договори оренди не укладені або укладені, але не зареєстровані у встановленому чинним законодавством порядку, не включаються до об'єкта оподаткування єдиним податком.
Очільник ГУ ДФС у Волинській області та представники аграрного сектору обговорили можливі шляхи вирішення проблеми самовільного  використання земель сільськогосподарського призначення без правовстановлюючих документів та, як наслідок, реалізації сільськогосподарської продукції невідомого походження.
Довідково: платниками єдиного податку четвертої групи є сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.
Дана продукція сільськогосподарського товаровиробника повинна бути вирощена на площах сільськогосподарських угідь, достатніх для вирощення такої продукції відповідно встановленої середньої врожайності по регіону.
Крім цього, не можуть бути платником єдиного податку четвертої групи суб’єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають податковий борг (недоїмку).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити