image
 |  0 15 Квітня 2020 | 14:38

Американка першою отримала вакцину проти Covid-19

Першою людиною, яка отримала ін'єкцію дослідного зразка вакцини від Covid-19, стала 44-річна американка Дженніфер Галлер. Клінічні випробування вакцини проводять у Сіетлі.

Дженніфер розповіла про свої відчуття після введення вакцини виданню The Telegraph.

Вакцину американські дослідники винайшли ще в лютому, тоді ж оголосили про початок клінічних випробувань. Добровольців шукали через соцмережі. Дженніфер Галлер, мати двох підлітків, відгукнулася на оголошення. Вона захотіла взяти участь в історичному випробуванні та послужити людству в боротьбі проти коронавірусу. Її діти вважають, що це круто. Жінка впевнена, що ефективну вакцину від Covid-19 буде рано чи пізно створено.

Ін'єкцію з новим препаратом швидко ввели жінці у ліве плече. Доброволець перенесла щеплення спокійно.

"Першого дня в мене злегка підвищилася температура. Другого дня сильно боліла рука. Але на цьому все. Потім усе було в порядку", - розповіла Дженніфер.

Відчуття жінка порівняла зі звичайним щепленням від грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість хворих на коронавірус у світі сягнула 2 мільйони

Услід за Дженніфер Галлер участь у випробуваннях узяли ще троє здорових добровольців. Усього дослідна група складе 45 осіб.

Найближчим часом перші добровольці отримають другу дозу вакцини. Під наглядом лікарів пані Галлен та троє її колег перебуватимуть до березня 2021 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити