image
 |  2 2 Вересня 2022 | 12:21

Американські аналітики розкрили воєнні плани путіна на зиму

Для посилення наступу в Україні восени і взимку Російська Федерація готується до створення нових сил.

Заява російського диктатора Володимира Путіна про плани ліквідувати в Україні "антиросійський анклав", а також повторення старої агресивної риторики щодо українців свідчить про те, що президент РФ не відмовився від своїх максималістських намірів захопити всю країну, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 1 вересня.

"Заява Путіна, імовірно, спрямована на те, щоб створити інформаційні умови для заклику до подальших зусиль Росії і створення сил восени і взимку поточного року", – вважають американські аналітики.

Водночас захоплення Донбасу до 15 вересня експерти вважають малоймовірним. Окупація регіону потрібна російському командуванню лише для того, аби підняти бойовий дух загарбницьких військ.

"Після захоплення Лисичанська російська армія досягла незначних успіхів навколо Авдіївки, після чого просування окупантів застопорилося", – йдеться в повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити