image
 |  0 7 Вересня 2018 | 05:59

Американські винищувачі перехопили біля берегів Аляски два російські бомбардувальники







1 вересня американські винищувачі F-22 перехопили два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 біля Алеутських островів.

Про це повідомляє The Washington Free Beacon з посиланням на Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD).
За словами представника NORAD Михайла Кучарека, російські бомбардувальники перебували в “ідентифікаційної зоні повітряної безпеки Аляски”, але в повітряний простір США або Канади не заходили. Він зазначив, що F-22 перехопили і супроводжували бомбардувальники, поки ті не залишили ідентифікаційну зону.
У Пентагоні додали, що разом з Ту-95 перебував щонайменше один літак-заправник Іл-78, а це може свідчити про те, що бомбардувальники пройшли довгий шлях і їм знадобилася дозаправка під час польоту.
Відзначено, що перехоплення збіглося з часом з навчань Схід на Далекому Сході і, можливо, було частиною військових тренувань. Є припущення, що бомбардувальники відпрацьовували удари крилатими ракетами по системах ППО на Алясці.
– Перехоплення сталося поблизу великої радіолокаційної системи з фазованою решіткою під назвою Cobra Dane, яка стежить за запуском російських ракет і польотами літаків. Радар розташований на повітряній станції Eareckson на віддаленому острові Шемья, – пише видання.
Бомбардувальники також перебували “на відстані польоту крилатої ракети” від системи ППО США на базі в Форте Грилі на Алясці, а також досить близько для потенційного удару по базі ВПС США в Клір Ейр в центральній частині штату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада дала можливість жінкам ставати генералами




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити