image
 |  4 3 Грудня 2018 | 19:59

Американський сенатор закликає надіслати кораблі до Чорного моря і надати Україні зброю

Сенатор-республіканець Джон Баррассо закликав Пентагон надіслати кораблі до Чорного моря і надати Україні нові види озброєння.  

З таким закликом сенатор виступив під час ефіру на каналі NBC, пише НВ

"Путін не розуміє слова, він розуміє дії. Слова для нього небагато значать, а от дії – так. Вважаю, ми маємо робити більше", - цитує Баррассо Голос Америки.  

Сенатор закликав США і країни НАТО направити кораблі до Чорного моря, на його думку, такі дії продемонструють народу України підтримку з боку американців, а також покажуть Росії, що потрібно дотримуватись міжнародного права. 

Сенатор також закликав США надати Україні зброю для протиповітряної оборони, а також для оборони проти нападів з моря. 

"Ми надали їм протитанкову зброю, маємо надати їм протиповітряну зброю, а також зброю, щоб протистояти нападу кораблів", - заявив Баррассо. 

Посол США щодо Керченської кризи: Росія перетнула межу, це її перша відкрита атака  

У результаті незаконних дій російських військовослужбовців 25 листопада у Керченській протоці було захоплено три кораблі ВМС України і взято в полон 24 українських військовослужбовців. Росіяни стверджують, що кораблі ВМС України вдерлися у "територіальні води РФ".  Українців взяли під варту до 25 січня 2019 року. 

28 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон про затвердження указу Про введення воєнного стану в Україні. Воєнний стан триватиме до 26 грудня 2018 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко вніс у Раду закон про припинення дружби з РФ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити