image
 |  0 14 Лютого 2022 | 20:52

Американську і британську протитанкову зброю передали на передові позиції ЗСУ на Донбасі

Всі бригади і батальйони ЗСУ на першій лінії оборони на Донбасі отримали комплекти сучасного піхотного озброєння – протитанкові ракетні комплекси “Джавелін”, “Стугна”, “Корсар”, протитанкові гранатомети NLAW, гранатомети з вакуумною бойовою частиною М141.

Про це на тлі зростання загрози російського масштабного вторгнення повідомив журналіст Юрій Бутусов, - пише Новинарня

При цьому “ризик локальних бойових дій високий саме на Донбасі”.

Журналіст зазначив, що нова зброя вже “безпосередньо на позиціях”.

“Сучасна керована зброя є на кожному вузлі оборони, а також у складі мобільних протитанкових груп у тактичному резерві. При цьому значно збільшено кількість протитанкових засобів радянських зразків у бойових порядках”, – написав Бутусов у фейсбуці в неділю, 13 лютого.

За його даними, розосередження сучасного озброєння унеможливлює його знищення ударами по арсеналах.

“Танки російських корпусів на Донбасі та сучасні Т-72Б3М 150-ї мотострілецької дивізії [ЗС РФ] ніякі “мангали” на баштах не врятують. На будь-якому напрямку у разі наступу російська бронетехніка зустріне опір, серйозні втрати для противника неминучі”, – наголосив журналіст.

Як відомо, багато сотень протитанкових комплексів Javelin та гранати М141М141 Україні останнім часом надали США, гранатомети NLAW – Велика Британія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти поранили українського воїна. ЗСУ у відповідь знищили безпілотник бойовиків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити