image
 |  2 9 Липня 2021 | 11:04

Американці відмовляються від вакцини Johnson & Johnson: мільйони доз виявляться непридатними

Американці відмовляються від вакцини Johnson & Johnson. В результаті мільйони доз вакцини від коронавірусу виявляться непридатними вже в кінці місяця.

Про це повідомляє «PБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Відмовлятися від вакцини жителі США почали ще в квітні. Це сталося після повідомлень про те, що вакцина Johnson & Johnson може викликати рідкісні випадки тромбозу. Пізніше регулятори в США оголосили, що переваги вакцини перевищують ризик.

Не змінило думку американців і те, що з вакциною Johnson & Johnson потрібна тільки одна ін'єкція для повної вакцинації і вимоги до зберігання у неї менш жорсткі, ніж конкурентів Pfizer і Moderna.

Уповільнення темпів зростання вакцинації призведе до того, що термін дії деяких доз Johnson & Johnson закінчиться вже до кінця місяця. За даними веб-сайту J&J, щонайменше 13 партій вакцини мають термін придатності до 27 червня.

При цьому точно не уточнюється, скільки саме доз можуть прийти в непридатність незабаром. Але вакцина має тримісячний термін зберігання, і більшість доз було відправлено по штатах США на початку квітня, в тому числі і 11 мільйонів в перший тиждень. Також у компанії є ще 100 мільйонів готових до відправки доз, але терміни поставки невідомі.

У компанії відзначили, що працюють з урядом США і органами охорони здоров'я, щоб підтримати використання своєї вакцини.

«Ми як і раніше прагнемо допомогти покласти край цій смертельній пандемії якомога швидше», - заявили в компанії.

Рані повідомлялося, що у Нідердандах не будуть вакцинувати молодь вакциною Johnson & Johnson.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть лучанина після вакцинації від COVID-19: вдова розповіла трагічну історію (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити