image
 |  0 14 Вересня 2019 | 10:14

Аналітики оцінили вплив переговорів з МВФ на курс гривні

На даний час на курс гривні до долара більше впливають гроші нерезидентів

Початок роботи місії Міжнародного валютного фонду в Києві для переговорів за новою програмою не відіб'ється на курс гривні до долара. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Максим Пархоменко, аналітик Альпарі.

На його думку, лише формування нової програми з МВФ і її твердження може допомогти українському уряду та Мінфіну утримувати хороший стан економіки і обличчя перед міжнародними інвесторами.

Аналітик вважає, що нова програма, швидше за все, буде включати старі невиконані структурні "маяки", які конвертуються в борги вже нової влади. "Але і навіть саме рішення від МВФ приведе реальні гроші в нашу економіку вкрай нескоро", - додав він.

"А зараз гривню підтримують нерезиденти, які активно скуповують наші ОВДП, знижуючи курс долара до гривні", - заявив аналітик Альпарі.

Як повідомляло РБК-Україна, правління Національного банку України зустрілося з місією Міжнародного валютного фонду, яка прибула в Україну для роботи для переговорів про нову програму. Як відзначили в НБУ, "представники МВФ висловили намір продовжувати конструктивний діалог щодо нової програми співпраці".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити