image
 |  225 15 Червня 2024 | 20:21

Анатолій Бойко виготовив подвійні та потрійні витвори з яєчної шкаралупи

Заслужений майстер народної творчості Анатолій Бойко з міста Володимира, котрого називають "Волинським "Фаберже", презентував нові роботи — подвійні та потрійні витвори з яєчної шкаралупи.
Про це волинянин розповів у коментарі Суспільному.
З його слів, серія складається із шести різних робіт, виготовлених із яєчних шкаралуп і оздоблених кольоровими художніми металами.
"Яйця гусячі оброблюю, розрізаю на смужки, обкручую, ділю на частини, а потім створюю різні комбінації. Яйце не змінене, а доповнено естетично. Тут є і хаотика, і трипільські ліції — закладений певний сенс. Стиль цей мішаний, тобто додаються деякі елементи для композицій", — сказав володимирчанин.
Анатолій Бойко зазначив, що одночасно може створювати до 15 робіт, переходячи від одного елемента до іншого.
"Центральну лінію я вручну пройшов, воно мусить полежать 8-12 годин, щоб затвердів шар смоли. Перед тим десь тиждень накручую металеві дроти, два, три, чотири разом, щоб утворилося плетення. Часу я ще ніколи не засікав, скільки йде на створення однієї роботи", — говорить чоловік.
Найбільша композиція зі шкаралуп, додав майстер, складалася з дев'яти яєць і була створена на замовлення у травні цього року як родинний оберіг під назвою "Дерево життя".
Усі матеріали Анатолій Бойко купує за власні кошти, потому готові вироби або продає, або передає на благодійні аукціони в підтримку військових, або залишає у власній колекції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити