image
 |  263 10 Липня 2024 | 17:48

Андрій Білан: цинічний світ приховує свій страх перед росією пафосними заявами замість дій

Терористична атака росії по "Охматдиту" спричинила мляву реакцію у світі. Так, були вже традиційні заяви-засудження і обурення з боку західних політиків. Щоправда і то не в усіх. Але за словами ми не побачили ніяких дій. Ніяких нових санкцій, ніяких рішень надати смертоносну зброю для відсічі. Та про що говорити, коли представник американського уряду Кірбі каже - США й надалі забороняють Україні бити вглиб російської території американською зброєю?

Більша частина світу взагалі промовчала. Країни Глобального Півдня ніяк не зреагували на російський удар. Лідер Китаю Сі Цзіньпін проводить зустріч з Орбаном та говорить про невідомо який мирний план. Лідер Індії Моді поїхав до москви на зустріч з путіним і його зовсім не мучать докори совісті. Африка, Азія, Латинська Америка поводять себе так, наче їм взагалі байдуже, що в Україні щодня гинуть українці і що росія продовжує свою агресію. Північна Корея постачає росії зброю і навіть готується надіслати свої війська.

Мовчить ООН, Червоний Хрест і решта міжнародних імпотетних організацій. Російські посольства продовжують спокійно працювати за кордоном. Російські нафта, газ, інша сировина як і раніше вивозяться за межі рф, а прибуток осідає в російській казні. І потім вкладається у ведення війни. Росія може через треті країни отримувати заборонені товари і світ дивиться на це крізь пальці. Світ взагалі звик до того, що українців вбивають. Вважає це природнім станом справ. І боїться, що не дай Бог росія зазнає поразки.

Смішно чути слова американського президента Джо Байдена, що він єдиний, хто зупинив путіна. Якщо Байден вважає смерть українських дітей, цивільних і знищення критичної інфраструктури "зупинкою путіна", то він живе у полоні самообману.

Скоро розпочне свою роботу ювілейний саміт НАТО у Вашингтоні. Впевнений, що там ми почуємо як завжди пафосні слова про підтримку України і що путін не має виграти. Але нічого конкретного про те, що Україна має виграти, а росія - бути розгромлена і притягнена до відповідальності. Світ цинічний. Але приховує свої подвійні стандарти і страх перед державою-терористом фальшивою риторикою замість дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вкотре повідомили про замінування облради (оновлено)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити