image
 |  4 14 Липня 2021 | 19:50

Антитерористичні навчання у Луцьку: блокпости і евакуація в поліклініці (ВІДЕО)

У Луцьку 14 липня стартували триденні антитерористичні навчання, які проводить Служба безпеки у Волинській області. До навчань долучили поліцейських, нацгвардійців та рятувальників.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

На в’їзді в місто облаштували блокпости, а в Луцькій поліклініці шукали вибухівку.

Один з блокпостів правоохоронці розмістили на в'їзді у Луцьк з боку Володимира-Волинського.

«На місті чергують патрульні, нацгвардійці та працівники Служби безпеки, Зупиняють автомобілі, які підходять під орієнтування та перевіряють документи у водіїв», – розповів патрульний Дмитро Басюк.

Навчання організувала Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Волинській області. Зі слів помічника начальника СБУ Волині Андрій Кузьменко, задля навчань у місті змінили рівень терористичної загрози на «жовтий».

«Це передбачає певні обмеження: дає можливість правоохоронцям у межах правового поля здійснювати перевірку та зупинку транспортних засобів, перевірку документів і встановлення осіб громадян», – пояснює Андрій Кузьменко.

У рамках навчання у приміщенні Луцького центру первинної медичної допомоги №2 силовики шукали вибухівку. Усіх пацієнтів та медиків евакуювали з приміщення.

«Про навчання в медзакладі завчасно ніхто не попереджав», – розповідає директорка Тетяна Трач.

З її слів, дивний згорток у газеті виявили на одному з поверхів поліклініки самі ж медики і зателефонували правоохоронцям.

Директорка медзакладу каже: під час евакуації частина пацієнтів знаходилися в маніпуляційних кабінетах.

«Будуть невдоволені люди, бо ми здійснюємо роботу за попереднім записом, були маніпуляції, внутрішньовенні у відділенні денного стаціонару, але такі навчання потрібні», – каже Тетяна Трач.

Вибухівку в поліклініці шукали майже дві години. Невідомий предмет з будівлі винесли на вулицю і підірвали.

Навчання силовиків на Волині триватимуть до п’ятниці, 16 липня. Як розповів помічник начальника управління СБУ Волині, у фінальній частині навчань силовики запланували відпрацювати дії штурмових груп, які проводитимуть навчання на одній з військових частин області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині сапери вилучили та знищили 48 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити