image
 |  2 12 Вересня 2020 | 19:34

Антициклон і різке похолодання: прогноз погоди на вихідні і наступний тиждень

У зв'язку з рекордно спекотним початком вересень став свого роду продовженням метеорологічного літа в Україні. Найближчим часом синоптики прогнозують теплу погоду, зумовлену приходом антициклону.

Про це повідомляють «Українські Новини».

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Віталій Постригань.

«Вересень приєднався до літніх місяців, підтримуючи температурний фон на 4-6º вище норми і оновлюючи рекорди максимальних температур. З перших 10 днів місяця половина були з денним максимумом температури 30-34º. А дощами тільки розлютив, їх випало лише 2-4 мм», - повідомив синоптик.

У той же час, з огляду на сухий спекотний початок календарної осені, зберігається надзвичайна пожежна небезпека.

«У таких умовах діє заборона на розведення багаття в лісових угіддях. Засмічення навколишнього середовища посилює пожежонебезпечну ситуацію. Навіть незначне дихання вітру може погнати вогонь в ліс і біда неминуча. Тільки висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки здатні позбавити від наслідків, завданих пожежею», - нагадує синоптик.

За спрогнозам Постриганя, на вихідних українці продовжать насолоджуватися «вересневим літом», наповненим сонячним теплом і тишею.

«Великий антициклон «KEVIN», який повільно переміщається уздовж середніх широт, виключає в нашому регіоні будь-які неприємні погодні сюрпризи. На тлі зростання атмосферного тиску погода буде безхмарною, зі слабким вітром і температурою вдень 21-26º. Вночі в результаті охолодження земної поверхні вона знизиться до 6-11º», - повідомив синоптик.

Наступного робочого тижня змін до синоптичної ситуації не очікується.

У той же час, згідно з прогнозом сайту Метеопрог, в Києві в кінці наступного тижня різко похолодає до +11 вдень і +3 вночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінять алгоритм виклику «швидкої допомоги»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити