image
 |  2 4 Травня 2023 | 13:26

Арештували понад 10,5 млрд прихованих активів олігарха Новинського

Служба безпеки України арештувала нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресорці.

Загальна вартість прихованих активів підсанкційного олігарха становить понад 10,5 млрд грн, повідомили 4 травня на сайті СБУ, - пише ВолиньUA.

"До списку заблокованих активів входить 230 об'єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд. Серед арештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт "Очаків", приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України. Для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях", – розповіла спецслужба.

Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Втім, співробітники української спецслужби викрили злочинну схему і заблокували її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США виділяють Україні військової допомоги на 300 млн доларів

У квітні цьогоріч СБУ арештувала майно Новинського на понад 3,5 млрд грн.

У межах кримінального провадження триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити