image
 |  90 15 Грудня 2023 | 18:13

Аргентина передасть Україні вертольоти російського виробництва

Аргентина планує передати Україні два гелікоптери Мі-171Е російського виробництва.

Таке рішення прийняли після візиту президента Володимира Зеленського до країни з нагоди вступу на посаду президента Хав'єра Мілея, пише Pucara Defensa. Борти були включені в 2011 році до ескадрильї III вертолітної групи 7 VII авіабригади в Морено, Буенос-Айрес, для транспортних місій, пошуково-рятувальних операцій і операцій в Антарктиці.

"Зараз ведуться переговори щодо пожертвування, яке буде зроблено найближчими днями. Ведуться переговори про те, щоб вартість гелікоптерів була вирахувана у вигляді знижки з перших платежів за купівлю Аргентиною літаків F-16 у США", - йдеться у повідомленні.

Вертольоти оснащені додатковими паливними баками та завантажувальним краном для виконання польотів на великі відстані в Антарктиці. У них є метеорологічний радар і аварійні поплавці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прогнозують відлигу аж до Різдва

У 2021 році почалася масштабна перевірка одного з них, яка не змогла зрушити з місця спочатку через проблеми з підтримкою обладнання з боку Росії, а з лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення РФ в Україну й запровадження проти Росії санкцій.

Сполучені Штати Америки запропонували Аргентині передати ці гелікоптери для підтримки українських військових, але тодішній аргентинський уряд виступив проти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити