image
 |  2 8 Серпня 2018 | 11:49

Арсенію Яценюку пригадали, що він не засудив напад Росії на Грузію

Верховна Рада України та її тодішній спікер Арсеній Яценюк не спромоглися засудити напад Росії на Грузію, - пригадав події десятирічної давнини колишній нардеп від ВО «Свобода» Андрій Міщенко.
Про це він написав у Фейсбуці.
«Як відомо ''Найкоротша пам'ять - народна.'' Зрілі та сильні нації пам'ятають та не пробачають, а згодом мстять. Дещо нагадаю. 8 серпня 2008 року Московія напала на Грузію. Уроки Україна не вивчила та не винесла. Тодішня, а вона і теперішня владна верхівка не тільки не зрозуміла, що ми наступні, а й наш народ, що прийдешні роки віддавав свої голоси за них. Ми також не усвідомили того, що у цьому світі в нас майже немає союзників. Розраховувати Україна може хіба на Велику Британію та США, українське військо, власну зброю та українських націоналістів. Всього лиш п'ять Президентів, п'яти країн прилетіли до Тбілісі підтримати грузинський народ - України, Литви, Латвії, Естонії та Польщі.

Европа тоді дуже, предуже стурбуванулася», - пише Міщенко.

Він пригадує, що потуги засудити агресію Московії Україна зробила. 2 вересня 2008 року у стінах Верховної Ради України відбулося голосування за Проект Постанови про засудження військової інтервенції Російською Федерацією на території Грузії (3053д).
«Так от, ми тоді навіть не стурбувались. А сама Постанова набрала аж... 65 голосів з 446 присутніх в залі народних депутатів.
А тепер наведу хто ''дав'', а хто не ''дав'' голоси:
Партія регіонів - 0 зі 175.
Блок Юлії Тимошенко Батьківщина - 1 зі 156!
Наша Україна - 64 з 72.
Комуністи - 0.
Блок Литвина - 0.
До речі, тодішній голова Парламенту Арсеній Яценюк також не голосував! Прикметно.
Не вдобно получаєцця...
Ставаймо зрілими - пам'ятаймо всіх поіменно хто тоді став на сторону Московії», - закликає Андрій Міщенко.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити