image
 |  7 20 Травня 2020 | 09:35

Артисти Волинської обласної філармонії відновили репетиції (ФОТО, ВІДЕО)

У Волинській обласній філармонії відновили репетиції, розповів директор Сергій Єфіменко. Артисти зібралися на репетицію вперше за два місяці.

Серед артистів які не репетирували через карантин - Ольга Яручик. Жінка розповідає: увесь цей час вчила нові пісні. В захисній масці, каже, співати важко, тому її знімає.

"В масці практично це неможливо, тому що це і береш дихання. І апарат голосовий мусить працювати вільно. Наш керівник написав шість пісень, спілкувалися постійно, скучали дуже за роботою", - зауважує артистка хору Ольга Яручик. 

Керівник хору Олександр Стадник говорить: за час карантину втратили можливість контактувати з живою музикою. Каже – пропустили концерти у Львові і за кордоном.

"Будемо чекати як буде далі, хоча я не думаю, що дуже швидко відновиться концертна діяльність. Балет буде займатися у дві групи, хор на три частини, це до 10 чоловік, хоча б для того, щоб підтримати форму. Ми отримали зарплату, в силу того, що займалися, єдине, що зняли доплати на цей період, а вони у нас до 40-50-ти відсотків", - розповідає художній керівник Волинського народного хору Олександр Стадник. 

Директор філармонії Сергій Єфіменко розповідає: через карантин відмінили концерти, відповідно, каже, втратили частину заробітку. Усі заплановані концерти сподіваються провести восени.

"Після розмов з нашиими артистами я зрозумів, що для них спочатку карантин це невеличка відпустка, потім задовга відпустка, а потім якесь покарання. Тому що карантин ламає основну суть музичного мистецтва, це живе спілкування з глядачем. У нас відмінилися два дуже важливі заходи, це ювілей Василя Зінкевича і ювілей Волинської філармонії, 80 років з часу заснування", - каже директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під вежею Чорторийських у Луцьку виявили не відомі і не описані раніше підземні кімнати (ФОТО)

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити