image
 |  0 1 Серпня 2018 | 17:02

Археологи розкопали стоянку віком майже 15 тисяч років

В урочищі Бармацьке, що неподалік Рівного, археологи з України та Німеччини знайшли стоянку періоду палеоліту віком майже 15 тисяч років.
Про це повідомляє:  "Український інтерес". 
Директор Інституту археології Національної академії наук України Віктор Чубай розповів, що на місці розкопок вдалось знайти наконечники для метальної, дистанційної зброї, якими тодішні мисливці полювали на тварин, переважно на північних оленів.
“Це – основна фауна, рештки якої ми тут знаходимо”, – сказав Чубай.
Крім цього, дослідники розкопали кремінні знаряддя праці, кістки тварин, на яких тоді полювали. А ще – виготовлені з мушель, викопних молюсків прикраси, які нашивалися на одяг.
Розкопки тут триватимуть до кінця серпня, а досліджувати навколишню територію будуть майже два роки. Знайдені артефакти спочатку вивчатимуть в Інституті археології НАН України, а згодом вони стануть експонатами Рівненського краєзнавчого музею.
Нагадаємо: 17 липня у Чернігові, українські археологи розкопали християнське кладовище, що має сім ярусів. Таку знахідку вони найшли на місці колишнього монастирського саду.
Згодом, на Черкащині в селі Легедзине археологи розкопали могилу жінки ІІІ-IV століття. Захоронення суперечить усім тогочасним традиціям. Саме тому жінка, ймовірно, була жрицею.
А наприкінці липня на Миколаївщині археологи українсько-польської експедиції знайшли фрагменти житлового будинку та цінні предмети, датовані IV сторіччям. Раніше на цьому місці була давньогрецька колонія Ольвія, заснована 647 року до нашої ери.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вшанують пам’ять Лесі Українки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити