image
 |  5 28 Червня 2020 | 23:36

Астрономи відкрили дві нові екзопланети, які можуть бути придатними для життя

Астрономи відкрили дві нові екзопланети Супер-Землі, які потенційно можуть бути придатними для життя.

Про це повідомляє УНН із посиланням на проект Іndependent - Indy100.

“Астрономи повідомляють, що було виявлено низку екзопланет (планет, які знаходяться поза нашою Сонячною системою), і вони можуть бути потенційними місцями життя. Це відкриття було опубліковане минулого тижня і показало, що в даний час навколо однієї із найближчих до нас зірок є дві Супер-Землі, - повідомили в ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В університетах створюватимуть дослідницькі лабораторії зі штучного інтелекту, — Мінцифри

Вказано, що Супер-Землі - це планети, маса яких більша за Землю, але менша, ніж планети типу Урану і Нептуну. Термін по суті стосується розмірів планети. 

“Що робить їх винятковими, це те, що вони мають набагато більше шансів зберегти свою атмосферу, що збільшує шанси на життя. Це тому, що вони на орбіті зірки червоного карлика, відомого як Gliese 887, що знаходиться всього за 11 світлових років від Землі. Ця зірка має "житлову зону", яку називають так тому, що там може існувати вода, що необхідна для життя у тому вигляді, в якому ми її знаємо. Вона також набагато менш активна, завдяки чому менш схильна до небезпечних спалахів, які можуть зруйнувати атмосферу планети”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вчені вважають, що планета може бути такою ж скелястою, як Земля. Однак, її температура становить близько 70° C.

Вказано, що можливо існує також і третя планета, яка могла б бути придатною для життя, якби вона знаходилася далі від зірки і могла мати температуру, більш підходящу для рідкої води.

Повідомляється, що відкриття планет дасть можливість їх детально дослідити, включаючи пошук життя поза нашою Сонячною системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик розніс Уляну Супрун через схвалення нею одностатевих шлюбів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити