image
 |  2 4 Квітня 2020 | 16:01

Аваков і Степанов відправили до Італії 20 українських медиків (ВІДЕО)

У суботу, 4 березня, 20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям.

Як інформує сайт МВС, увсі лікарі полетіли добровільно. За декілька днів Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів. 

"Сьогодні ми відправляємо в регіон Марке 20 українських медиків. Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, по неофіційним даним, близько 100 з них знаходяться в реанімаціях", – прокоментував такий крок глави МВС Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські медики пpи pозтині помеpлого заpазилися на COVID-19

"Ми будемо постійно тримати зв’язок з нашими лікарями в Італії, щоб всі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні. В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби", - додав глава МОЗ Максим Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ озвучив нові вимоги для надання допомоги України: банки, бюджет, земля

Як нагадує УП, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що по поверненні в Україну ці лікарі можуть пройти обсервацію або одразу будуть залучені до надання меддопомоги хворим.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити