image
 |  7 4 Червня 2019 | 22:28

«Авакова у відставку»: у Луцьку пікетували управління нацполіції через смерть 5-річного хлопчика

У Луцьку пікетували обласне управління поліції через смерть 5-річного Кирила з Київщини, який днями помер після поранення поліцейськими.

Акція відбулась сьогодні, у вівторок, 4 червня, близько 19 години вечора.

Нагадаємо, що причиною протестів став випадок, який трапився 31 травня на Київщині 5-річному хлопчику поцілили в голову поліцейські, які були на підпитку, які таким чином після роботи розважалися.

Спочатку поліція намагалась «замняти» справу, нібито хлопчик упав і та отримав травми, однак вже згодом проти обох підозрюваних поліцейських відкрили кримінальне провадження за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Після смерті Кирила, по всій Україні пройшли акції організовані активістами, про відставку міністра МВС Арсена Авакова.

Сьогодні, під час акції під, активісти вимагали відставки міністра МВС Арсена Авакова та проголошувала: «безкарність вбиває» та «Авакова у відставку».

Перед початком заходу активісти запалили свічки та поклали іграшки поряд із плакатами, розміщеними поряд із центральним входом до відділку поліції.

Охочих долучитися до акції-протесту у Луцьку зібралося багато, серед них були, як громадські діячі, так і представники влади, депутати Луцької міської ради від ВО «Свобода» та «Народного контролю».

Активісти вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та покарати «безкарність, яка вбиває». Також наголосили, що громадськість буде надалі контролювати хід розслідування одіозної справи.

Читайте також: Суд арештував одного з підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика

Нині реформована поліція Авакова, знову потрапила у центр жахливої події. І знову дії МВС спрямовані на бажання приховати злочин, зам'яти розслідування, спустити справу на гальма. Вбивство поліцейським 5 річного хлопчика - це ознака системної хвороби, яка охопила усю правоохоронну систему держави. Це наслідок нереформованої, нелюстрованої, корумпованої нової поліції Авакова.

Те, що Аваков досі перебуває на посаді, свідчить про відсутність змін в українській політиці. Після скандалу з рюкзаками, після вбивства Каті Гандзюк очільник МВС мав давно піти у відставку.

 

         

       

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити