image
 |  7 3 Квітня 2020 | 10:54

«Аванс вже отримано». Єрмак за хабар сприяв призначенню керівництва Енергоатому, — Лерос

Народний депутат від Слуги Народу Гео Лерос заявив про нові докази проти глави Офісу президента Андрія Єрмака у справі про корупційні призначення на високі державні посади.

Він заявив, що коли Володимира Купчака через інспекцію ядерного регулювання не вдалося влаштувати главою НАЕК Енергоатом, його вирішили просувати на посаду заступника директора, бо частину хабара за це, за словами нардепа, було вже отримано.

«Оскільки аванс вже отримано, тепер Купчака збираються призначити на посаду віце-президента Енергоатому, а на президента йде (Петро) Котін. 16−17 березня 2020 року Котін був на співбесіді на Банковій з Андрієм Єрмаком, про що я відправив вже запит на ОПУ», — розповів Лерос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брат Єрмака вирішив працювати проти міжнародного бізнесу, – Bihus.Info (ВІДЕО)

Лерос стверджує, що колишній в. о. глави Енергоатому Павло Павлишин відмовився від цієї посади саме тому, що «йому нав’язують людей для дерибану, а Шмигаль (прем'єр-міністр) нічого не вирішує і не може його захистити, вирішує тільки Єрмак в ОПУ».

«І ось Котін вже 29 березня призначений в.о. Енергоатому, але для того, щоб Котін приступив до виконання обов’язків, Шубін (Віталій Шубін — в. о. Міністра енергетики та захисту навколишнього середовища) вчора мав підписати наказ на Котіна, але я рекомендую йому відмовитися здійснювати цей злочин. Краще йому здати Єрмака і це допоможе йому уникнути в’язниці», — написав депутат.

Він також додав, що написав до САП ще одну заяву і передав нові докази проти Єрмака,— пише "НВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк закликав Україну ухвалити додаткові закони після відкриття ринку землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити