image
 |  0 4 Січня 2018 | 07:23

Авіабазу РФ у Сирії обстріляли мінометами, знищили 7 російських літаків

Російська авіабаза Хмеймім (сирійська провінція Латакія) зазнала мінометного обстрілу, внаслідок чого були знищені, як мінімум, чотири фронтові бомбардувальники Су-24, два багатоцільові винищувачі Су-35С і один військово-транспортний літак Ан-72.
Про це 04 січня 2018 року повідомляє сайт «Українська правда» з посиланням на «Комерсант» і дипломатичні джерела.
За даними видання, бойовики «одного з терористичних угруповань» обстріляли російський військовий об'єкт в Сирії, внаслідок чого були фактично знищені чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, один транспортник Ан-72, а також склад боєприпасів, що здетонував після потрапляння мінометного снаряда.
Всього, за неофіційними даними, могли постраждати більше десяти військовослужбовців.
У Міноборони РФ інцидент поки ніяк не коментували: військові лише офіційно підтвердили загибель двох льотчиків, що пілотували в той день російський вертоліт Мі-24.
За версією Міноборони РФ, ніякого вогневого впливу на вертоліт не було - підвела сама техніка.
Цей інцедент вже називають одним з найсерйозніших за весь час проведення російської операції в Сирії.
По-перше, всі втрати - як бойові, так і не бойові, носили під час кампанії одиничний характер, масового ураження російської техніки не фіксувалося. По-друге, до 31 грудня російські системи ППО не допустили жодного факту порушення зон безпеки баз в Тартусі і Хмеймімі. Однак в той день системи ППО не допомогли, - пише видання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити