image
 |  0 31 Жовтня 2020 | 10:25

Бабин Яр знову став місцем наруги над українськими героями (ФОТО)

Ось так зараз виглядає місце у Бабиному Яру, яке зберігає пам'ять про визначну діячку ОУН, поетесу Олену Телігу і учасників Похідної Групи ОУН, яких німці розстріляли у 1941-1942 рр. На місці злочину вже були працівники Нацполіції і СБУ, склали протоколи, запевняють, що знайдуть ідіотів, які це зробили.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Богдан Червак.

Але зараз не про це. Останнім часом загострилося питання діяльності Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», який хоче реалізувати, м’яко кажучи, сумнівний проект, який дискредитує саму ідею вшанування пам'яті жертв Голокосту.
З цього приводу збираються підписи, оприлюднюються гучні заяви.
А мене серце болить ось за цей інцидент. Уже неодноразово Пам’ятний Хрест, а віднедавна пам’ятник Олені Телізі стають місцем наруги над українськими героями.
Одна суттєва деталь. Євреїв у Бабиному Яру німці замордували тільки тому, що вони були євреями. І це великий злочин, який засуджую як українець.
Але ж українських націоналістів німці розстріляли тільки за те, що вони боролися за незалежність України.

І тільки Українська держава може і зобов’язна увіковічнити і вшанувати їхню пам'ять та не допускати наруги над нею.
Вважаю, що всі проекти меморіалізації жертв Бабиного Яру мають обов’язково враховувати пам'ять українців, в тому числі українських націоналістів.
Українці не будуть маргіналами на своїй землі. І не дозволять, щоб їх трактували як маргіналів, - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити