image
 |  9 30 Червня 2023 | 22:31

Багатоповерхівки, які будуються поблизу Луцька, не підключатимуть до мереж водопостачання

Луцька міська рада встановила тимчасовий мораторій на доступ до потужностей комунального підприємства “Луцькводоканал” в частині централізованого водопостачання та водовідведення для об’єктів, що знаходяться поза межами Луцької міської територіальної громади до затвердження та надання Луцькій міській раді генеральних планів відповідних населених пунктів (суміжних громад) щодо систем централізованого водопостачання (водовідведення).

Про це пише ВолиньUA.

КП “Луцькводоканал” не проводитиме видачу технічних умов інженерного забезпечення об’єктів будівництва, що розташовані на території суміжних громад.

Директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк наголосив, що нині йде дуже велике навантаження на мережі. Комунальне підприємство обслуговує не лише мешканців нашої громади, але й суміжних. За його словами, так склалося історично, але нині законодавство змінюється і необхідно переформатовувати умови співпраці. Якщо суміжні громади долучаться і будуть спільно з нами фінансувати роботи з оновлення мереж, то мешканці і їхніх громад зможуть нормально користуватися нашими мережами.

Зараз у суміжних громадах будується багато багатоквартирних будинків, але ніхто не вивчає чи КП “Луцькводоканал” має можливості підключити їх до мереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво Підгайцівської сільради не хоче йти на переговори з Луцьком

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити