image
 |  13 25 Листопада 2022 | 18:56

Балаканина чиновників Офісу Президента на чолі з Єрмаком монополізувала інформаційний простір

Пафосно-безпредметна медійна балаканина чиновників Офісу Президента на чолі з Єрмаком вражає. Вона затьмарює Генштаб, Міноборони, Міністерство закордонних справ, Кабмін, Укренерго та усі державні органи і відомства разом узяті. Іноді, читаючи стрічку новин, здається, що в Україні існує тільки єдиний орган влади - Офіс Президента з його радниками і заступниками.

Таку думку на сторінці у Фейсбук висловив очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Чиновники з Офісу Президента дозволяють собі давати свої оцінки з будь-яких питань, бо не несуть за це жодну відповідальність. Вигідно оцінювати кількість ракет, яка залишилась у росії, коментувати терміни проведення і плани військових операцій, дати закінчення війни і стан енергетичної системи чи переговори з міжнародними партнерами, якщо ти ні за що не відповідаєш.

Андрій Єрмак, його заступник Кирило Тимошенко, радник усіх з Офісу Президента Михайло Подоляк - це ті особи, які сьогодні висловлюють думки з питань, котрі взагалі не входять у сферу їхньої компетенції. З якого часу радники і помічники президента стали у нас експертами з воєнних операцій, світової геополітики, енергетичної системи? Хто уповноважував їх робити офіційні заяви, які, згідно Конституції і законів України, можуть робити хіба що Президент, глава уряду, керівник Генштабу чи Міністерства оборони?

Балаканина клерків Офісу Президента заполонила інформаційний простір настільки, що майже неможливо знайти офіційну інформацію від профільних міністерств і органів. Ми набагато частіше стикаємося з заявами Єрмака, Подоляка чи Тимошенка, ніж з заявами Кулеби, Залужного, Резнікова. А такі посадові особи як глава Кабміну Шмигаль чи голова Верховної Ради Стефанчук взагалі зникли з поля зору. Вони взагалі ще існують? Виконують якісь функції? Чи Офіс Президента на чолі з Єрмаком став одночасно і урядом, і Генштабом, і МЗС разом з міністерством енергетики? - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити