image
 |  5 30 Січня 2018 | 06:24

«Баронам від оборонки» невигідно виробляти якісну і недорогу зброю, – генерал Скіпальський

Є закони перемоги. Для нас – перемоги над сильнішою державою, в даному випадку Росією. Існує достатньо проста і дешева техніка, яка значно ефективніша, ніж та, яку сьогодні роблять спроби випускати «картонні» заводи Пашинського і Свинарчука… Цим «баронам від оборонки» невигідно виробляти якісну і порівняно недорогу зброю. У них – інша мета. Їх мета – якомога більше хапнути грошей з бюджету.
Про це заявив у інтерв’ю виданню «Мир» почесний голова Об’єднання ветеранів розвідки України, уродженець Волині, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.
«А ви згадайте, – на початку агресії піднімали тему народного ополчення, військово-цивільних поселень, територіальної оборони. Чому цього всього не робиться? Тому що влада, яка грішить, – боїться людей», – стверджує Олександр Скіпальський.

Таким чином, на думку Олександра Скіпальського, головна проблема - не у відсутності професіоналів, а в тому, що їх усунули від реальної влади та впливів.
«Коли ми давали поради першому постмайданному секретарю РНБО, нас не чули. Все йшло у пісок. Але ж нам усім потрібно пам’ятати, що війна проти України ведеться не тільки вдовж лінії розмежування з окупованими територіями. Сьогодні лінія фронту з Росією пролягла через НБУ, через «Укроборонпром». Лінія фронту проходить по «Нафтогазу», по облгазах, по СБУ, по Міністерству оборони, через Генпрокуратуру – тобто, боротьба ведеться тотальна. А ми ці структури не наповнюємо професіоналами, навпаки…», – переконаний військовий офіцер у відставці.


Зі слів генерал-лейтенанта української контррозвідки, найбільшою загрозою з боку Росії залишається проведення спецоперацій.
«Тому що суспільство їх не бачить, їх може побачити тільки спеціаліст. І от, офіцери розвідувальних, контррозвідувальних органів молодої незалежної України почали надавати тодішньому керівництву інформацію про головну загрозу Української державності. Але хто їх слухав? Ніхто не слухав. Не хотіли слухати. Чому? Бо влада була не українською. Бо до влади патріотів не допускали.. Не допускав Табачник, не допускав Литвин, не допускав Медведчук – ті, хто фактично керував кадровою політикою країни…», – констатує Скіпальський.

Для того, щоби ми сьогодні говорили про перемогу, на думку генерал-лейтенанта, ми повинні врахувати чотири фактори.
«Перший фактор – економіка. Не повинні десять сімей в Україні все скупити, вірніше – забрати. Бо скуповують вони усе за награбовані гроші, або забирають безцінь, – те, що напрацьовано ще нашими батьками. Економіка повинна розвиватися на основі дрібного і середнього бізнесу, а у нас він винищений… Другий фактор – це армія. Третій і четвертий фактори – це якісна дипломатія та інформація», – дає свій рецепт української перемоги Олександр Скіпальський.

Повний текст інтерв’ю - читайте тут.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити