image
 |  0 23 Листопада 2018 | 11:20

«Батьківщина» заплатила мільйони бюджетних гривень рекламній компанії, що фігурує у справі про відмивання грошей

Партія Юлії Тимошенко “Батьківщина” витратила більше 44 мільйонів бюджетних гривень на рекламу.

Про це можна дізнатися у звіті політичної партії за ІІІ квартал 2018 року, розміщеному на сайті НАЗК.

Рекламні послуги “Батьківщина” замовляла у компанії “Глобал Медіа Груп” та “Старлайт Бренд контент”. Всього було витрачено 44 487 288 гривень.

Варто звернути увагу на першу компанію. Її засновником є офшорна фірма Спінтрекс Холдінгз Лтд, що зареєстрована в Британії.

ТОВ «Глобал Медіа Груп» фігурує у кримінальному провадженні, яке було розглянуто в Дніпровському районному суді міста Києва в 2016 році. Компанію звинувачують у відмиванні 25 мільйонів гривень, одержаних злочинним шляхом. Фірма отримувала грошові кошти за фіктивну роботу.

«Тобто, фінансово-господарські операції компаній не мали реального товарного характеру, через відсутність у підприємства трудових ресурсів, відсутність управлінського та технічного персоналу, основних засобів, транспортних засобів, що свідчить про неможливість необхідних умов для реального настання результатів фінансово-господарської діяльності», – йдеться у рішенні Дніпровського районного суду міста Києва.

“Старлайт Бренд Контент” є дочірньою компанією найбільшої медіагрупа України StarLightMedia, яка належить Віктору Пінчуку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити