image
 |  2 16 Січня 2019 | 16:18

Батько нововолинського «кіборга» поділився спогадами про сина

Батько нововолинського «кіборга» Вадима Демчука розповів як загинув його син під час оборони Донецького аеропорту. 

Про це пише сайт Нововолинської міської ради.

Нагадаємо,оборона цього об’єкта тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. Вона стала символом незламності духу та мужності українських військових, яких за героїчне протистояння ворогу назвали "кіборгами".

Донецький аеропорт – це великі втрати і зразок справжнього героїзму його захисників, серед яких був і наш земляк - командир 3-го відділення 1-го аеромобільно-десантного батальйону Вадим Демчук.

«Із 13 на 14 січня 2015 року Вадим разом із 19 десантниками прорвався на територію Донецького аеропорту. Бійці тримали оборону до 20 січня. Того дня новий термінал був вщент зруйнований вибухами, майже всі захисники загинули… Сину виповнилося 39 років» - розповідає батько нововолинського "кіборга" Володимир Іванович.

За свій подвиг Вадим Демчук удостоєний багатьох високих відзнак, у тому числі й «Народного Героя України».

На його честь у міській гімназії та у ДНЗ ''Нововолинський ЦПТО'', де навчався Герой, встановлені меморіальні дошки. На прикладі мужнього бійця виховуватимуться нові покоління патріотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На збори у Володимирі запрошують ветеранів, учасників та інвалідів АТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити