image
 |  2 18 Березня 2021 | 08:32

Байден назвав Путіна «вбивцею» і запевнив, що той «поплатиться» за втручання у вибори в США

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що змусить російського главу держави Володимира Путіна «поплатитися» за втручання у вибори в США. Так він прокоментував звіт американської розвідки, у якому йшлося про те, що Росія нібито намагалася дискредитувати Байдена під час президентської кампанії 2020 року.

Про це Джо Байден сказав в інтерв'ю виданню ABC, - повідомляє Громадське.

Він заявив, що попереджав Путіна про можливу відповідальність за втручання у вибори під час телефонної розмови в кінці січня.

«Він поплатиться. Ми довго розмовляли, він і я... Я знаю його відносно добре. І розмова почалася з того, що я сказав: "Я знаю вас, і ви знаєте мене. Якщо я з'ясую, що це сталося, то будьте готові"», — сказав Байден.

Після цього ведучий уточнив: «То ви знаєте Володимира Путіна. Ви думаєте, що він вбивця?».

Байден, своєю чергою, відповів ствердно. Однак президент США не уточнив, як саме змусить Путіна «поплатитися» за втручання у вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До підготовки та підписання «Харківських угод» причетні ексміністри, голови СБУ, Прикордонної і Митної служб (СПИСОК)

Що повідомила розвідка?

Розвідники зазначають, що президент Росії Володимир Путін знав та, ймовірно, скеровував роботу розвідувальних служб Росії щодо дискредитації нинішнього президента США Джо Байдена під час президентських виборів 2020 року.

У звіті зазначають, що на відміну від президентських виборів у США у 2016 році, не було помічено спроб російських хакерів вплинути на виборчий процес. Проте люди, причетні до російської розвідки, поширювали у країні вигідні Росії наративи проти Байдена та за Трампа, а також впливали на впевненість людей щодо чесності процесу виборів.

Також розвідники повідомили, що до дискредитації Байдена Росія залучила і українського позафракційного народного депутата Андрія Деркача.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити