image
 |  2 8 Грудня 2021 | 08:42

Байден передумав говорити з Зеленським, але ще раз поспілкувався з європейськими лідерами

Президент США Джо Байден переніс заплановану телефонну розмову із главою держави Володимиром Зеленським після відеоконференції із російським колегою Володимиром Путіним, але поспілкувався з лідерами європейських країн.

Про це повідомили: американський журналіст та кореспондент BuzzFeed News Кристофер Міллер у Twitter, Axios з посиланням на брифінг національного радника з питань безпеки США Джейка Саллівана.

Зазначається, що після розмови із Путіним Байден знову поспілкувався із главами Франції, Німеччини, Італії та Британії.

Розмову із Зеленським Байден переніс на четвер, 9 грудня.

Передісторія від "УП":

Президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін провели зустріч у форматі відеоконференції, вона тривала дві години і п’ять хвилин. Очікувалось, що ключовою темою розмови буде Україна.

Під час розмови Джозеф Байден акцентував увагу на "загрозливому" характері пересування російських військ поблизу українських кордонів і позначив санкційні заходи, які США та їхні союзники були би готові застосувати у разі подальшої ескалації ситуації.

Як наголошують у Кремлі, Володимир Путін у відповідь наголосив, що не слід перекладати відповідальність на плечі Росії, оскільки саме НАТО вживає небезпечних спроб освоєння української території та нарощує військовий потенціал у наших рубежів. Тому, мовляв, Росія серйозно зацікавлена ​​у отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Рятувальник казав, що це кінець»: українські медсестри врятували потопельника у Єгипті

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити