image
 |  5 22 Липня 2021 | 08:39

Байден заявив, що «Північний потік-2» було неможливо зупинити

Президент США Джо Байден сказав, що зупинити «Північний потік-2» не представлялось можливим. Все тому, що, за його словами, газопровід був завершений на 99%.

Про це повідомляє «24 канал».

Цю заяву Байден зробив після оприлюднення американсько-німецької угоди щодо «Північного потоку-2». Німеччина взяла зобов'язання відповісти Росії, якщо буде необхідність.

Байден сказав, що повністю усвідомив, що є главою американської адміністрації при зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Сидячи навпроти Путіна, я відчув, що він розуміє, ким я є, А я розумію, хто він такий... Я вперше відчув, що перебуваю в адміністрації, яка є лідером вільного світу», – зауважив політик.

Байден додав, що Путін знає, коли американський президент щось говорить, то може це зробити.

Угода Німеччини та США про «Північний потік-2»

Штати та Німеччина фактично дали "зелене світло" для завершення будівництва газопроводу.

Пообіцяли деякі гарантії для України. Наприклад, Німеччина має організувати «зелений фонд» розміром 1 мільярд доларів, щоб підтримати енергобезпеку України. Берлін надасть близько 200 мільйонів євро.

Також Німеччина запевняє, що домагатиметься продовження договору між Україною та Росією про транзит газу ще на 10 років.

Якщо Москва продовжить «шкідливу активність», у Меркель пригрозили санкціями.

Україна обурилась такими домовленостями. Міністерство закордонних справ України надіслало ноти у Брюссель і Берлін. Київ ініціює консультації з Єврокомісією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Великий Бpат» з Ізpаїлю: ЗМІ «вибухнули» скандалом щодо трояна «Pegasus» у тисячах телефонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити