image
 |  362 30 Квітня 2024 | 11:52

База лісників на Світязі самовільно перекрила доступ до пляжу

Мешканців села Світязь неабияк обурило те, що пляж і доступ до водойми біля однойменної відпочинкової бази лісівників почали обгороджувати. Ба більше, буквально в прибережній смузі там викопали ставок.

Люди кажуть, що ще торік їм обмежили прохід до озера через цю базу, тепер же взагалі закрили доступ до пляжу, з одного боку встановивши паркан, а з другого – викопавши рови з водою. Тепер на цей пляж без перешкод можна потрапити тільки майбутнім відвідувачам бази, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

З одного боку паркан, із другого – рови з водою, а на прибережній смузі – штучна водойма. Таким нині є пляж, який межує з відпочинковою базою лісівників «Світязь».

«Оце вони викопали рів завглибшки приблизно чотири метри, щоб ми не могли потрапити на територію сільського пляжу. Парканом загородили доступ з іншого боку, щоб ніхто не міг зайти», – розповідає місцевий житель Павло Ганджала.

Прохід до водойми, який пролягає через базу відпочинку, закрили торік. Місяць тому викопали рови з водою і встановили довжелезний паркан, який закінчується аж в озері.

«Ми зараз боремося за цей пляж, щоб не було ланцюгової реакції. Тому що в них плани, як я бачу, тільки ростуть. Дорогу відгородили спочатку, а тепер і пляж забрали», – додає Павло Ганджала.

Люди переконані: якщо зараз не відстоять свій пляж, то згодом на озеро дивитимуться через чужі паркани.

«Це віджимання берегової лінії в населення. Наступні побачать: «У них вийшло і ми заберемо». І всі почнуть забирати. Іде до того, що Світязь ми будемо бачити тільки з-за паркану», – наголошує місцевий мешканець Юрій.

«Лісівники нам запропонували, що будуть видавати пропуски до озера Світязь», – обурюється Павло Ганджала.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити