image
 |  2 28 Грудня 2018 | 21:16

«Беркутівець», що розганяв Майдан, очолює спецпідрозділ поліції

Руслан Цикалюк, який раніше служив у “Беркуті” й брав участь у розгоні учасників Євромайдану, нині − командир київського полку поліції особливого призначення.

Про це йдеться у розслідуванні “Громадського”. 

Як зазначається, теперішній полк особливого призначення створили на базі “Беркуту”, у якому Цикалюк служив до його ліквідації. 

Так, ЗМІ проаналізувало відео та фото розгону протестувальників у ніч на 30 листопада 2013 року. На них чоловік, схожий на нинішнього командира полку поліції особливого призначення Руслана Цикалюка разом із іншими спецпризначенцями бере участь у розгоні протесту. 

Водночас, екс-беркутівець заперечує факт свого перебування на місці розгону. 

Разом із тим, результати портретної експертизи свідчать про те, що на світлинах дійсно присутній Руслан Цикалюк. 

“Щонайменше два правоохоронці, які відмовилися називати свої імена, повідомили “Громадському”, що Цикалюк був у ніч розгону на Майдані, або впізнали його на відео”, – йдеться у матеріалі. 

У свою чергу, керівника ГУ НП у Києві Андрія Крищенка попросили прокоментувати цю інформацію, проте він заявив, що це запитання до слідства, а не до поліції. 

“Його не притягнуто до кримінальної відповідальності, він не відсторонений від служби”, – наголосив Крищенко. 

Відзначається, що у прокуратурі лише повідомили, що Цикалюка допитали як свідка у низці кримінальних проваджень щодо злочинів проти Майдану, але інших деталей відомство не надало. 

Окрім того, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також відмовився коментувати ситуацію щодо екс-беркутівниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З вождя Беркуту в губернатори Київщини: фантастичні успіхи волинського екс-міліціонера

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити