image
 |  2 21 Лютого 2020 | 08:32

«Беркутівці — жертви?»: голова ДБР хоче притягнути учасників Майдану до відповідальності

Тимчасово виконуюча обов’язки голови Державного бюро розслідування Ірина Венедіктова підтримала скасування закону про недопущення переслідування та покарання учасників Майдану.

В інтерв’ю LB.ua вона наголосила, що цей закон перешкоджає «об’єктивно розслідувати вбивства правоохоронців».

«Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав», — сказала очільниця ДБР.

Венедіктова наголосила, що для «справедливого і чесного розслідування» справ Майдану необхідно цей закон скасувати.

За її словами, у ДБР розробили законопроект про заочне засудження, який дозволить притягнути до відповідальності всіх винних осіб. Документ уже передано у профільний комітет Верховної Ради, - пише "Цинічний Львів".

«Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі [у справах Майдану] неможливо», — зазначила вона.

В українських ЗМІ, відомих своєю проросійською риторикою, все частіше зображають правоохоронців на Майдані як жертв (називають їх «міліцейською тисячею» на противагу Небесній Сотні) та порушують питання про притягнення до відповідальності активістів Майдану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити