image
 |  4 22 Лютого 2021 | 13:13

Без музики ні дня: чим живе військовий оркестр у Луцьку (ФОТО)

Години репетицій у студії, відточування стройових прийомів, постійне удосконалення музичної майстерності, музичний супровід та виступи перед особовим складом і громадськістю – своєю щоденною кропіткою працею військові музиканти утверджуються nf доводять, що вони - справжня гордість Національної гвардії України.

Про це пишуть на сторінці Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

З часу заснування в оркестрі військової частини 1141 служать професіонали, які здатні музичним мистецтвом зміцнювати патріотичний дух особового складу, підтримувати високі моральні якості, прививати любов до української культури та музики. Цікаво, що за двадцять два роки склад оркестру практично лишився незмінним, як і не змінився його керівник.

«У військову частину я прийшов у 1999 році. Саме тоді й почалося формування нашої «музичної сім’ї». Пригадую, як ми підбирали нотну літературу, вивчали репертуар, проводили перші репетиції. На початках нас було лише кілька чоловік і ми лише могли мріяти про час, коли станемо справжнім оркестром. Нині ж наш штат повністю укомплектований (усього – 16 чоловік, - авт.). Ми – справжня дружня родина», - зізнається диригент військового оркестру, майор Віктор Лучинець.

Солдат Максим Степанюк усього кілька місяців служить у військовій частині. Донедавна навіть подумати не міг, що гратиме у військовому оркестрі.

«Граючи на барабанах, відчуваю усю повноту відповідальності перед колективом. Я немов другий диригент. Віктор Вацлавович керує усім оркестром, стежить за звучанням, а я задаю йому ритм», - усміхаючись каже Максим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку посеред ночі викрали авто (ФОТО)

У репертуарі оркестру - маршова, народна, класична і сучасна музика з української та світової спадщини. Концертні маршрути військових музикантів пролягли усією територією України. Виступав оркестр і перед глядацькою аудиторією у Польщі.

Серед його здобутків - численні виступи і перемоги на всеукраїнських конкурсах і фестивалях. А ще оркестр військової частини 1141 неодноразово здобував перші місця на оглядах-конкурсах військових оркестрів штатною чисельністю 16 чоловік.

Музика військового оркестру стала частиною історії та традицій не лише волинського краю, а й усієї української землі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити